image1 image1 image1

Kintra Foursquare 14yo Rum

  1. Untitled

Een paar weken geleden lieten we al de Worthy Park 10yo Rum passeren die door Erik Molenaar gebotteld werd onder het Kintra label. Tegelijk met deze rum werd ook een iets oudere rum uitgebracht. Tijd om die ook eens nader te gaan bekijken.

In tegenstelling tot de Worthy Park komt de Foursquare niet van Jamaica maar van Barbados. De distillery is gebouwd op een voormalige rietsuiker plantage in het zuiden van het eiland. Diverse rum-merken als Doorly's, Rum 66, E.S.A. Field en Tommy Bahama worden gemaakt in deze distillery.

Foursquare

Het bedrijf is al bijna twee eeuwen in handen van de Seale familie. Als familiebedrijf houdt Foursquare vast aan haar eigen tradities en laat zich niet beïnvloeden door de rest van de industrie. Er wordt veel geld en tijd geïnvesteerd in de ontwikkeling van het smaakbeeld van de rum.

Eén van de zaken die anders zijn dan bij andere rumproducenten is het percentage waarmee de spirit het vat in gaat. Waar de meesten dat doen op een percentage van 70 tot 75%, gebeurt dit bij Foursquare op "slechts" 65%. De filosofie hierachter is dat er dan een betere interactie met het hout is dan bij een hoger percentage. Ik ben zeer benieuwd naar de interactie met het hout van vatnummer 2469. Het vat leverde in ieder geval na 14 jaar rijping nog 240 flessen met een vatsterkte van 57,7% op. Zoals altijd bij Kintra gebotteld met de natuurlijke kleur en zonder koude filtering.

Notities van Peter

  • Neus: Vrij heftig in het begin. Na wat rust, veel gedroogd tropisch fruit, vanille, drop en kruiden.
  • Smaak: Zoet met tropisch fruit, hout en weer kruidig met wat drop.
  • Afdronk: Een medium afdronk met zoete en kruidige smaken.

Een erg mooi distillaat met bijzondere smaken. Een leuke tropische afwisseling!

Notities van Jeroen

  • Neus: Zoet tropisch fruit, licht kruidig met een vleugje rook
  • Smaak: Ook hier een licht rokerig tintje. vanille, houtkruiden. Mooie zachte rum met duideliijke invloeden van het hout.
  • Afdronk: Fijne zoete afdronk met een licht kruidig tintje.

Erg mooi om mee af te wisselen al ligt mijn voorkeur toch echt bij whisky.

 

Share
comments
2018  Whisky Oss