image1 image1 image1

Religie maakt meer kapot dan je met drank goed kan maken

Even geen gewoon blogje over wat er dit keer in het glas zit. Ook geen aankondiging voor een mooi reisje, een proeverij of een festival. Vandaag is het tijd voor bezinning.

22 maart 2017, op Facebook krijg ik de melding van een post van precies een jaar daarvoor. De aanslagen in Brussel waren het nieuws van de dag en ik plaatste op Facebook een stukje tekst uit het nummer Iedereen is van de wereld van The Scéne.

"Rood, zwart, wit, geel, jong, oud, man of vrouw. In het donker kan ik jou niet zien maar deze is van ons aan jou. En ik hef het glas op jouw gezondheid want jij staat niet alleen..."

Ik zag het staan, zag de herdenkingsbeelden bij het ochtendnieuws en vertrok naar mijn werk. Bij thuiskomst hoorde ik van weer een aanslag. London, op een plek waar ik vorig najaar diverse keren liep met mijn gezin. Het is te triest voor woorden dat mensen, uit naam van een religie, dit soort dingen doen. Nu zijn het "de Moslims" (en nee, lang niet allemaal), vroeger gingen Protestanten en Katholieken elkaar te lijf en nog veel vroeger waren er de beruchte kruistochten. Alles uit naam van het "geloof"??? Laat me niet lachen...

Muziek dan maar weer. Een stukje tekst van Marillion uit het nummer Slainte Mhath.

"And you listen with a tear in you eye. To their hopes and betrayals and your only reply is Slainte Mhath".

Zou de wereld er niet veel mooier uitzien als alle geloven werden afgeschaft en eenieder elke avond eens zou benutten om een lekker glaasje in te schenken en te genieten van  alle mooie dingen in het leven. Genieten van al het moois dat er in je glas gebeurt bijvoorbeeld. Ik schenk mezelf maar eens een Millstone Special #9 in en ga er ontzettend van genieten. De notoities houden jullie van me tegoed.

Slainte Mhath, ik hef het glas op eenieders gezondheid.

 

Share
comments
2018  Whisky Oss