image1 image1 image1

Meedoen is winnen

Dit jaar vinden in en om Rio de Janeiro de Olympische Spelen plaats. Helaas ben ik op sportief gebied nooit in de positie gekomen om op een hoog niveau mijn kunsten te vertonen. Van sommige deelnemers kun je je overigens afvragen of zij wél de juiste capaciteiten hebben om op dat niveau te kunnen presteren. Maar ja, volgens de Olympische gedachte is meedoen belangrijker dan winnen. De Spelen starten in augustus maar in whiskyland starten we deze maand nog met een "Olympische" competitie en daar geldt dat je al een winnaar bent door mee te doen.

Waar de sporters overigens steeds 4 jaar moeten wachten op de Spelen is het bij de ProefOlympics nu het tweede jaar op rij dat whiskyliefhebbers hun krachten gaan meten. Een totaal van 90 deelnemers gaat aan de slag met maar liefst 18 whiskysamples. De insteek? Zonder verdere informatie erachter zien te komen wat er nou precies in je glas zit. Welke whisky, welke bottelaar, hoe oud, welk percentage en welke streek zijn criteria waar op gescoord kan worden in de 3 weken durende competitie.

0proefolympics 

Ik ben één van de 90 deelnemers die vanaf 30 mei aanstaande zijn "kunsten" probeert te vertonen. Inmiddels ben ik dus vast begonnen met het proeven van wat samples en tjonge jonge, het valt niet mee kan ik je zeggen. Het moet ook natuurlijk ook wel een prestatie zijn om in de top van de competitie te eindigen. Dát zal ik dan ook zeker niet gaan redden maar ik doe mee en dus ben ik een winnaar.

Wil je weten hoe de competitie zich gaat ontwikkelen? Wordt dan lid van deze Facebookgroup.

Share
comments
2020  Whisky Oss