image1 image1 image1

GlenDronach Revival 15

Zoals in het vorige blog van Jeroen al te lezen was, ben ik afgelopen zaterdag weer eens op bezoek geweest bij mijn favoriete plaatselijke slijter. Ik was daar natuurlijk niet zonder reden. Ik wilde mezelf weer eens trakteren op een mooie fles malt Whisky. Tijdens het bijkletsen, kijk ik samen met Jeroen nog eens goed rond wat er allemaal voor moois in de schappen staat. Ik was op zoek naar iets nieuws, iets wat ik nog niet eerder heb gehad. Jeroen wijst me op een GlenDronach. Hij had deze online al eens voorbij zien komen met wat positieve notities. Dus ik was meteen wel enthousiast. Mijn keuze was gemaakt! Meteen daarna speelt het hele verhaal van de Bowmore tempest batch 1 zich af..(blog Jeroen, Juiste tijd, juiste plaats) Tja..... het was voor mij wel duidelijk dat ik die Bowmore niet kon laten staan, maar dat was dan weer niet echt vernieuwend. Ik heb batch 4 in de kast en ook 3 is al met grote regelmaat genuttigd. Dus voor deze keer maar een extra traktatie.

Dezelfde zaterdag, maar dan in de avond zit ik dus aan tafel met twee nieuwe flessen. Ik heb ze beide geopend en heb echt de hele avond genoten van deze twee prachtige whisky's.

 

The GlenDronach Revival 15 years.

Speysitde

46% alcohol

100% matured oloroso sherry cask

Non chill filtered 

Natural colour

 

Een erg mooie donkere kleur, bijna mahonie. Ziet er een beetje olie-achtig uit.

Geur: eerst zoete tonen van sherry, karamel kruidig en gedroogd fruit, later chocolade en noten.

Smaak: er komen meteen erg veel smaken naar boven, maar hij blijft toch redelijk zacht. Ook in de smaak karamel en gedroogd fruit, zoete noten, walnoot en wat citrus.

Afdronk: Een lange afdronk met weer veel zoete tonen van gedroogd fruit en zachte kruiden. Op het allerlaatst doet het mij denken aan sinasappelsnoepjes omhuld met chocolade.

 

Voor mij is dit echt een prachtige whisky voor de aankomende koude dagen. Lekker kruidig en zoet in een prima evenwicht. 90 punten van mij!!

 

 

Share
comments
2020  Whisky Oss