image1 image1 image1

Post uit Schotland

"Hey maatje, geef me even je adresgegevens dan stuur ik je die glossy even op". Zo gezegd zo gedaan en een week later vond mijn vrouw een grote envelop in onze brievenbus. Geadresseerd aan "Professor Whisky" Jeroen van Gaalen... Ik wist direct dat dat de post van Denny Mac Taggart moest zijn.

Untitled 

Denny is momenteel werkzaam als manager van The Whisky Lounge van The Speyside Centre in het Cairngorms National Park. Hij verzorgt hier proeverijen, presentaties en whiskydiners op zijn eigen enthousiaste manier.  Een tijdje geleden kwam een reporter van het glossy maandblad KN Magazine langs bij het Centre voor een reportage waarin ook Denny een rol zou krijgen. Toen de betreffende editie uitkwam postte Denny al foto's op Facebook en later kwam hij dus met het idee mij ook een blad te sturen. Super natuurlijk en ik ben met plezier het betreffende artikel gaan lezen.

Untitled 

Het verbaasde mij hoe mooi de historie van The Speyside Centre in elkaar steekt. In mijn geboortejaar (1972) startte de familie Lambrie op zeer kleine schaal met caravan waar heideplantjes en thee verkocht werd. Het artikel beschrijft decennia van ontwikkeling van de beginjaren in de caravan tot het grote centrum dat het nu is. Aan het eind van die ontwikkeling ontstond het idee van een speciale ruimte te creëren waarin de typisch Schotse Whisky wereld aan bod zou komen. En daar kwam die Nederlander met Schotse roots om de hoek kijken.

Leuk om te lezen en nog leuker om te zien dat onze goede whiskyvriend het zo goed naar zijn zin heeft. Denny dank je voor de post en heel veel succes en vooral plezier aan die kant van het water.

Share
comments
2020  Whisky Oss