image1 image1 image1

Alweer een hele mooie aanwinst

Untitled

Ik ben een liefhebber van whisky in het algemeen. Ik ben alleen niet iemand die graag een "gewone" botteling aan zijn collectie toevoegt. Om die reden koop ik ook niet vaak bij Gall & Gall een fles al heb ik er wel een klantenkaart. Deze week kocht ik er echter een heel mooi flesje!

De betreffende winkel is gelegen op loopafstand van mijn huis. Als ik in het winkelcentrum loop, kijk ik vaak toch even in de schappen. Je zal eens een aanbieding mislopen. Zo ook vorige week.

Er stond nou niet iets bij waarvan ik de drang tot kopen voelde opkomen. De slijter vroeg me waar mijn interesse dan lag en toen ik hem vertelde van mijn voorkeur voor bijzondere bottelingen en onafhankelijke bottelaars, vertelde hij me dat er een speciale botteling zat aan te komen. Een whisky van de Arran Distillery, 10 jaar gerijpt op een sherry vat en gebotteld op vatsterkte. Ja, dáár heb ik natuurlijk wél interesse in! We spreken af dat ik gebeld wordt als de flessen binnen zijn.

Afgelopen dinsdag ging mijn telefoon en dus ging ik eens kijken in de winkel. Het blijkt te gaan om een Private Cask botteling voor Gall & Gall Cardholders. De whisky heeft er ruim 10 jaar rijping opzitten in een Sherry hogshead met vatnummer 2004/20. Het vat leverde 326 flessen op met een alcoholpercentage van 52,7%. Ik ben heel benieuwd en dus gaat de fles (met klantenkorting) mee naar huis.

Untitled

  • Neus: Typische tonen van zoete sherry. Het is net alsof je met je neus in een bakje chocolade rozijnen zit. Een vleugje kersen en dan weer toffee. Een mooie zachte neus.
  • Smaak: Licht romig mondgevoel, zacht. Ook hier weer de zoete sherry tonen. Licht bittertje dat me doet denken aan zoethout. Iets dat ik al vaker bij whisky's van Arran heb gevonden en wat ik zeker kan waarderen.
  • Afdronk: Mooi van lengte. Vooral de rozijnen blijven lang in de mond hangen.

Al met al een heel mooie botteling. Dat mogen ze vaker doen bij Gall & Gall.

Share
comments
2020  Whisky Oss