image1 image1 image1

Mini-BYOB in Berghem

Untitled

Dick en zijn vrouw Rianne wonen al een jaar of zeven in Portugal maar kunnen de Osse regio tóch niet helemaal loslaten. Kinderen en kleinkinderen wonen nou eenmaal hier en dus werd er een paar maanden geleden een huis gekocht in Berghem (Gemeente Oss). Al snel werd duidelijk dat het nieuwe onderkomen een prachtige ruimte zou krijgen voor onze gezamenlijke hobby. In deze ruimte vond afgelopen donderdag dan ook een zeer gezellige mini-BYOB plaats.

Samen met Richard Timmers fietsten Peter en ik vanuit Oss naar het nabij gelegen Berghem. Al met al voor mij toch zeker een kilometer of zeven, maar goed, het is zo'n avond waarvan je weet dat de auto beter thuis kan blijven. Ieder een tas met een heerlijke fles erin en fietsen maar. Na aankomst even op adem komen met een kopje koffie maar dan komen de flessen op tafel.

Untitled

Onder het genot van wat lekkere kaasjes, een stukje stokbrood of wat pure chocolade worden achtereenvolgens de volgende flessen aan een grondige geur- en smaaktest onderworpen:

  • Peter had uit zijn collectie een Spirit of Scotland (Van Wees) botteling van een Bunnahabhain meegenomen. In 2005 gedistilleerd en gebotteld in 2012 op 46%. Vatnummer: 5002229. Een heerlijk jong glaasje om mee te starten.
  • De tweede fles komt uit de collectie van de gastheer. Het betreft een Tomatin 15yo. Gebotteld op 43% maar met een prima bite.
  • Mij eigen bijdrage voor deze avond was een van mijn Soleraflessen. Ook voor mezelf weer een verrassing hoe deze smaakt. Mijn voorkeur voor Sherryrijpingen komt duidelijk naar voren in zowel geur als smaak. Mijn eigen blended malt wordt goed ontvangen.
  • Dan is het de beurt aan Richard. Hij heeft voor de gelegenheid zijn Aberlour A'bunadh batch #50 meegenomen. Daar kan niks aan fout. Wat een prachtige serie is dat toch!
  • Tot slot doen we er nog eentje uit de whiskybar van Dick. Een zeer mooie Ledaig gebotteld door Van Wees voor The Ultimate serie. Gedistilleerd in 2008 en gebotteld in 2014 is dit de jongste van het stel, tenminste waar een leeftijd op vermeld staat. Van de A'bunadh wordt gezegd dat dde jongste whisky 5 jaar gerijpt heeft en in mijn Solerafles zitten zeker ook jonge bestanddelen. De Ledaig is gebottled op 46% en is afkomstig uit vatnummer 800019. Een mooie, licht geturfde afsluiter!

Al met al wordt met een tevreden glimlach de fietstocht naar Oss weer aanvaardt. Weer is een mooie whiskyavond in Oss voorbij maar er zullen er nog vele volgen.

Dick en Rianne, bedankt voor de gastvrijheid!

Share
comments
2020  Whisky Oss