image1 image1 image1

Whisky vrienden

Zoals al aangekondigd, was er afgelopen week weer een avond gepland met wat ‘Single Malt Whisky Group’ vrienden. Het is de dag waarop onze vrijheid gevierd wordt en hoe kun je dat beter doen dan met vrienden en een aantal prachtige Whisky’s.

Een aantal maanden geleden was er al een eerste ontmoeting die ik vorige week beschreef in mijn Glen Keith verhaal. We ontmoeten elkaar weer aan dezelfde tafel, waar nu niet alleen Dick en zijn vrouw Rianne aanwezig zijn, maar ook Edward is van de partij. Speciaal voor deze gelegenheid is hij vanuit Zeeland naar Oss gekomen en zal daar dan ook overnachten. Edward had Dick beloofd om bij de volgende ontmoeting met Whisky Oss ook aanwezig te zijn en hij maakte daarmee geen grapje.

Tijdens een bakje koffie komen de gesprekken direct op gang. Allereerst over de meegebrachte flessen, maar al snel komen zo goed als alle favoriete distilleerderijen voorbij. Dus de toon is gezet in een heerlijke ongedwongen sfeer!


Aberlour A’bunadh batch #47

De eerste dram van de avond! De nog ongeopende fles van Dick, moet er aan geloven. Erg leuk, want deze is voor ons allen een onbekende. Jeroen en ik hebben wel al andere batches geproefd, maar #47 nog niet. Zoals verwacht is deze sherrybom van 60,7% ABV fantastisch! Prachtig in balans met erg veel fruit.


Benromach 10yo 100˚ proof

Het tweede glas van de avond is de op sherry en bourbon gerijpte Speyside Single malt van 57 % ABV. Een prachtige opvolger van het eerste glas. Iets minder sherry invloed , maar wel een mooi gedoceerde turfsmaak die bij de A’bunadh ontbreekt. Ondertussen worden er ook nog wat lekkere kaasjes op tafel gezet en schenken we een tweede glas Benromach in. Het was in eerste instantie bedoeld voor de foto, maar we waren het er heel snel unaniem over eens, dat dan alle glazen nog maar eens gevuld moesten worden.

Ardbeg Supernova SN2010

Edward had voor deze avond ook een bijzondere fles meegebracht. Edward is een echte peat liefhebber en uiteraard is ook deze geturfd en 60,1% ABV! Gelukkig is het niet alleen turf wat we proeven, want de zoete smaken van het bourbon vat zijn mooi in balans met de typische Ardbeg smaken. Echt genieten!


De line up van de avond kon bijna niet beter. Van Sherry naar sherry/bourbon met een vleugje turf, naar geturfd met een vleugje bourbon. We schenken nog een glaasje naar keuze in en sluiten deze gezellige avond af! Het was weer erg leuk om met Dick en Rianne bij te praten en kennis te maken met Edward. Bedankt Dick, Rianne en Edward! En wat ons betreft voor herhaling vatbaar!

Share
comments
2020  Whisky Oss