image1 image1 image1

Inbrekers te slim af?

Untitled

Laatst publiceerden we al het verhaal van Ferry Aalbregt. Het dievengilde had een bezoekje gebracht aan zijn huis en was zo vrij geweest, naast wat gebruikelijke apparatuur, ook de gehele whiskycollectie mee te nemen. Nu las ik een paar dagen geleden alweer over een inbraak waarbij ook de collectie gerstedistillaat werd meegenomen. Een nieuwe trend onder inbrekers? Laten we wel zijn, whisky is tegenwoordig nogal populair en dat heeft de winkelprijzen al behoorlijk opgedreven. Dat zal ook op de helersmarkt zijn gevolgen hebben. Kunnen we daar dan helemaal niets aan doen?

Je kunt natuurlijk je huis beveiligen tegen inbraak. Dievenklauwen, extra sloten, rolluiken of een waakhond, allemaal prima maatregelen maar als ze écht naar binnen willen vinden ze toch wel een manier. Wat kun je dan doen om je dierbare collectie te beschermen? Een "whiskykluis", een geconditioneerde ruimte in je kruipruimte? Het kan natuurlijk maar dan is het lastig genieten van je collectie. Een deel van het genot is naast het drinken ook het schilderij aan kleuren in de kast. De verschillende whisky's en hun etiketten geven in elke willekeurige opstelling een prachtig plaatje. Het zijn echter juist de etiketten die de flessen waardevol maken voor de heler.

Untitled 

Wil je dus gewoon genieten van de kleuren van je whisky en hecht je niet te veel waarde aan het etiket dán kun je collectie beschermen tegen inbraak. Schaf een aantal lege flessen aan (bijvoorbeeld deze beugelflessen van IKEA) en giet je flessen daarin over. Schrijf op een etiketje de inhoud en je whisky is onverkoopbaar geworden. Mocht er dan ooit bij je ingebroken worden dan wordt de kans op behoud van je whiskycollectie in ieder geval een stukje groter.

 

Share
comments
2020  Whisky Oss