image1 image1 image1

Kintra, 4th Confidential

Van onze Whisky vriend Denny Mac Taggart kregen we laatst een fles waar hij zelf maar niet door kon komen! In ruil voor een pracht sample willen wij er ons zeker wel eens aan wagen.

Het betreft hier een Botteling van Kintra. Denny won deze fles op het International Whisky Festival Den Haag 2013 bij de stand van Nederland Whiskyland en in december 2013 opende hij de fles. Na zo'n anderhalf jaar en een aantal drams te hebben geprobeerd, blijkt het niet helemaal zijn ding te zijn. Op één of andere manier dacht hij toen ‘dit moeten ze bij Whisky Oss maar eens gaan proberen’. En daar hebben wij uiteraard geen enkel probleem mee. De fles is inmiddels al een tijdje ‘geopend’ dus de smaakbeleving zou iets kunnen afwijken van de originele smaak.

Kintra, 4th Confidential.

20 yo Speyside whisky

Bourbon Hogshead nr 1791.

Distillatie: 19-05-1993

Bottled: 30-08-2013

50,3% ABV.

Totaal 295 flessen.
Notities Jeroen:


Neus: In het begin notenmelange, amandel. Na een minuut of tien in het glas overgaand in fruitige geuren van groene appel en een vleugje perzik (geen typische Bourbon geuren van vanille en honing).

Smaak: Mooi kruidig, iets van gember en kruidnagel. Gekonfijte appel. Licht prikkelend maar niet te scherp. Wordt scherper met wat water en water voegt niet veel toe aan de smaak.

Finish: Lange finish waarbij de smaak van een Golden Delicious appel overheerst.

Score: 86
De volgende ochtend een vanillegeur in het glas. De appel is verdwenen.


Notities Peter:

Neus: Ik heb meteen de groene appel te pakken, noten, vanille en een beetje marsepein. Later iets muffig.

Smaak: eerst wat zacht zoet fruit dan aarde, kruiden en gember.

Finish: Medium lang met weer die moutige tonen en inderdaad duidelijk golden delicious!

Score: 82

Dit is een niet echt makkelijke Whisky, hij is eigenlijk een beetje vreemd maar ook wel weer aangenaam. De verhalen gaan dat dit een Balvenie zou zijn met een klein beetje Glenfiddich. Ik weet het niet, maar doordat hij zo anders is dan anders is hij toch wel goed. Na het proeven begrijp ik de ervaringen van Denny. Bij deze nogmaals bedankt!

Share
comments
2019  Whisky Oss