image1 image1 image1

Geachte Heer Rutte

Dit weekend was op Facebook weer een indrukwekkende aaneenschakeling zichtbaar van bijdragen aan de groei van de economie. In de -onder de leden van uw partij wellicht bekende- Single Malt Whisky Group, zijn immers weer, met gepaste trots, schitterende aankopen de revue gepasseerd. Of het nu Whisky's waren van Nederlands fabricaat of uit het Verre Oosten, "gewoon" uit Schotland of juist uit hele andere landen, het maakt onze leden niet uit hoe ze economie moeten steunen. Geld moet immers rollen nietwaar?

Het is prachtig om te zien hoe sommigen met trots hun zeer exclusieve aanwinsten vertonen waar anderen met hetzelfde plezier een aantal miniaturen plaatsen waarmee zij hun smaakvoorkeur gaan bepalen. Die voorkeur zal hun toekomstig aankoopbeleid gaan bepalen en als het dan ook voor die mensen een hobby blijkt te zijn dan zal ook die ontwikkeling de economische groei blijven stimuleren.

U zou eens onderzoek moeten laten doen bij de slijtersbranche naar de verkoop van Single Malt Whisky in de afgelopen twee jaar. Zo lang bestaat deze zeer gezellige groep nu en in die tijd is het gezelschap uitgegroeid tot ruim 1600 leden, nationaal en internationaal. Beperk ik me even tot de naar schatting 1200 leden uit Nederland dan denk ik dat zij nu met grotere regelmaat een flesje aanschaffen dan voorheen. Dit móét meetbaar zijn in de verkoopcijfers van de slijterijen, groothandels en internetverkopers.

Als dat zó kan gaan alleen maar door een Facebook groep met potentie op te richten dan rest mij U een dringend advies. Geef Uw ministers allen de opdracht een eigen Facebook groep te verzinnen die van specifieke goederen of materialen de verkoop kan opstuwen. Laat ze zorgen voor enthousiasme, laat de staatssecretarissen met leuke acties komen en U zal zien dat de economische groei een boost zal krijgen.

Ach, ik zal er wel te makkelijk over denken... Laat mij dan maar lekker genieten van een lekker glaasje van de aankopen die wij van WhiskyOss dit weekend hebben gedaan. Wij hebben ons best voor de economie in ieder geval weer gedaan...

Share
comments
2019  Whisky Oss