image1 image1 image1

The Isle of Arran 1997 Helen Arthur

Een tijdje terug bracht Jeroen weer eens een bezoekje aan Versailles, de Whisky specialist in Nijmegen. Caecil Gerrits vertelde hem dat er zeer binnenkort een vat Arran gebotteld zou gaan worden in de Helen Arthur serie. Daar hadden wij wel oren naar en Jeroen reserveerde meteen twee flessen.

Afgelopen week was het dan zover, een deel van de flessen was gearriveerd in Nijmegen en dezelfde dag nog ging Jeroen de twee gereserveerde flessen ophalen. De twee eerste flessen voor Whisky Oss dus wederom een primeur!

Wat maakt deze Whisky nou zo bijzonder?
Deze Cask Strength botteling is de eerste 18 jaar oude Arran op de markt. Het vat is 8 jaar geleden overgenomen van Sir Philip Trousdell. Niet geselecteerd maar exclusief ter overname aangeboden. De laatste 6 jaar schommelde het vat ontzettend in smaak. Net voor 18 jaar rijping was de smaak optimaal en is gewacht tot de 18 jaar grens bereikt werd.
Het vat leverde 251 flessen op waarvan er 207 naar Versailles zijn gegaan en 44 bij Helen Arthur zijn gebleven. Van de 207 in Nijmegen gaan er minimaal 60 en maximaal 84 naar een Duitse whiskyclub, dus er blijven maximaal 147 flessen over op de Nederlandse markt.
De twee eerste flessen werden direct verkocht en staan inmiddels op twee adressen in Oss. Maar daar bleef het die eerste week niet bij, want er zijn maar liefst 83 flessen verkocht in die eerste week.

The Isle Of Arran 1997 Helen Arthur.
- gedistilleerd op 10-2-1997
- gebotteld op 18-2-2015
- gerijpt op First fill Bourbon hogshead met nummer 170
- cask strength 58,8%

 

Notities:

Neus: Kruiden, fruitig, perzik en appel.

Smaak: Eerst erg krachtig met peper dan heerlijk romig op de tong met honing, banaan, appel en tropisch fruit. Vol en complex.

Afrdonk: Lang en fruitig.

Met wat water is hij nog wat fruitiger.

Een prachtige Whisky en erg fijn om deze in mijn collectie te hebben. En dan nog meer goed nieuws, want in de toekomst gaan Helen en Caecil met deze lijn vaker Cask Strength bottelingen uitbrengen!


Website: Versailles Dranken nijmegen
Share
comments
2020  Whisky Oss