image1 image1 image1

Tax-free shoppen of "behelpen"

Untitled

Onlangs was ik op Schiphol omdat ik met mijn gezin wilde gaan genieten van een welverdiende vakantie. Als je dan de douane voorbij bent kom je terecht in het Tax-free winkel gedeelte van de luchthaven en daarmee op een plek waar Whisky's worden aangeboden die je bij de slijter niet snel of helemaal niet tegenkomt. Maak je dan de keuze om zo'n bijzondere fles te kopen of kijk je wel hoe de plaatselijke voorraad ter plekke is? Ik koos deze keer voor optie twee.

Ze deden overigens wel ontzettend hun best op Neerlands grootste vliegveld. Een dertig jaar oude Hibiki met een prijskaartje van maar liefst 1250 euro. Een prachtig aangekleed podium van Ardbeg of een compleet vikingschip met een collectie Highland Park trokken zeker mijn aandacht maar toch, ik hield mijn hand op de knip.

image 

 

image 

Aangekomen in Spanje had ik 's avonds toch af en toe wel zin in een lekker glaasje gerstedistillaat. In tegenstelling tot hier kun je daar gewoon in de supermarkt terecht voor een redelijk flesje. De plaatselijke Carrefour bracht derhalve uitkomst. Om gewoon, zonder echt te "nosen" en "tasten", te genieten kocht ik er een simpele fles Bushmills. Een Ierse Whiskey, nog een blend ook maar wel een met een rijke historie en een prettige smaak.

De neus is licht fruitig met vanille tinten en doet een beetje denken aan crème brûlée. Met de drievoudige distillatie is een mooie zachte smaak gecreëerd waarin honingtinten naar voren komen. Een frisse, licht kruidige afdronk zorgt voor een prettige vakantiewhiskey. En dat voor een supermarktprijs van 13,80 euro...

image

Share
comments
2020  Whisky Oss