image1 image1 image1

Tja, als je er tóch bent

Untitled

Ik had mijn kinderen beloofd iets aan hun elektronische speelgoed te laten veranderen en daarvoor moest ik de auto in. Een avond eerder was er één met een bijna legendarische gladheid rond Oss maar nu was de weg weer goed begaanbaar. Op naar St. Oedenrode dus! En ach, als ik daar dan tóch moet zijn...

Eerst maar eens doen wat ik de kids beloofd had en dan de navigatie instellen voor de tweede bestemming, The Old Pipe! Een slijterij die zijn oorsprong heeft in 1978 als Tineke en Fons van Boxmeer Drankenhandel Van Boxmeer starten. Met diverse speciale wijnen, bieren en een eigen vintage portcollectie werd de drankenhandel een begrip in de regio en in 2003 werd besloten ook de Whiskymarkt aan te boren. Met succes! Inmiddels staat er een prachtig aanbod uiteenlopend van de "gewone" flessen voor het brede publiek gewoon in de winkel tot een zeer uitgebreid assortiment speciale flessen in de aparte Whiskyruimte.

 

Onafhankelijke bottelingen van The Ultimate, Gordon&MacPhail, Adelphi... Noem maar op. Een aantal bijzondere oude bottelingen van Glenglassaugh maar ook de oude flessen van Glen Garioch herken ik direct in de schappen. Voor een hobbyist als ik een werkelijk paradijsje! Helemaal als ik ook nog een kleine rondleiding krijg in de "kelder" waar zich twee prachtige proefruimtes bevinden.

Tja, en als ik dan in zo'n prachtwinkel ben moet ik uiteraard ook maar even een leuk flesje meenemen. Een flesje voor mezelf en een flesje om mee te nemen als Peter en ik samen met Dick uit Portugal een glaasje gaan drinken. Hij brengt Oss weer een kort bezoekje en dus wordt het tijd voor een kennismaking buiten Facebook om. Voor mezelf ga ik voor een bijzonder flesje van Gordon&MacPhail. Een Glenturret die al in 2008 gebotteld werd op vatsterkte. Bijzonder om deze nog te vinden en zeker voor de prijs van nog geen €50,00. Voor de kennismaking met Dick neem ik een Glen Keith mee uit de serie van The Ultimate. Bourbon barrel met vatnummer 120571, ruim 21 jaar gerijpt, dat moet ook een heerlijk glaasje zijn!

  

De hobbyist in Johan, de zoon van oprichters van de zaak, herkent mijn hobbygevoel en na ons gesprek, de rondleiding en mijn aankopen krijg ik ook nog een fantastisch sample mee. Een Benriach uit 1976, het geboortejaar van de eigenaar. Ook daar ga ik nog eens goed voor zitten!

Johan bedankt voor dit mooie sample en voor de tijd en het enthousiasme waarmee je me hebt verteld over je zaak. De volgende keer komen Peter en ik samen even langs!

Share
comments
2020  Whisky Oss