image1 image1 image1

Verhuizen

Een paar weken geleden ben ik samen met mijn gezin verhuisd. Zo’n verhuizing brengt altijd wat zorgen met zich mee en zo ook deze keer. Vooral mijn Whisky kreeg wat extra zorg!

Het is een week voor de kerstdagen van 2014 en al even weten we dat we een ander huis gaan betrekken, maar toch moeten er op het laatste moment nog veel dingen geregeld worden en dat terwijl het gewone leven ook gewoon door gaat. De handtekeningen bij de notaris zijn inmiddels gezet en de eerste schilderwerken zijn al verricht. De daadwerkelijke verhuizing is dan nog een paar dagen van mij verwijderd. De kamers van mijn oude huis staan vol met dozen, kratten en al het andere wat we in twee jaar bij elkaar hebben verzameld. Het wordt tijd om vast wat dozen naar het nieuwe huis te brengen. Op zaterdag 27 december zullen we een vrachtauto te leen hebben om de grote spullen te vervoeren dus de dozen kunnen we alvast met de auto brengen.

Omdat ik al een tijdje weet dat we gaan verhuizen en dus mijn spaarpotje voor wat klusjes heb gereserveerd, zijn er niet veel Whisky’s meer aan mijn collectie toegevoegd. Daarentegen ben ik wel al met grote regelmaat richting glasbak geweest om de nodige lege exemplaren te dumpen. Hierbij is mijn collectie helaas behoorlijk uitgedund. Dat wil niet zeggen dat de overgebleven flessen geen extra bescherming nodig hebben om te worden vervoerd.

Met grote zorg heb ik stevige dozen gevuld met alle flessen, glazen en samples. Niet te veel in één doos voor het geval dat deze het misschien wel gaat begeven. De overige ruimte in de dozen heb ik volledig opgevuld met divers inpak materiaal zodat er niets kan omvallen of verschuiven.

Bij de tweede rit met dozen, besluit ik mijn Whisky over te brengen. Heel voorzichtig rijden en ook het in en uit de auto dragen van de dozen gebeurd met uiterste zorg. Op het nieuwe adres aangekomen heb ik meteen maar wat keukenkastjes opgeofferd om de spullen veilig te stellen. Een paar dagen later komen er immers een aantal vrienden helpen met de verhuizing en ik wil er alles aan doen om te voorkomen dat er ook maar iets met deze dozen gebeurt.

Gelukkig is de hele verhuizing inmiddels alweer achter de rug en is alles veilig in het nieuwe huis.

Het oude kastje wat altijd dienst deed als Whiskykastje, was eigenlijk al te klein en absoluut niet praktisch. Dus ook deze is inmiddels vervangen door een prachtig (vind ik) kabinet. De kast stond nog niet op zijn plek of ik was al bezig met het indelen ervan. Ik heb de hele kast tot mijn beschikking en het inrichten ervan was dan ook een leuke bezigheid.

Oh ....en....er is nog voldoende ruimte voor meer.

Share
comments
2020  Whisky Oss