image1 image1 image1

Helaas verkouden

image

De winter wil nog steeds niet echt doorzetten al zijn de verwachtingen voor komende week wel somber gestemd. Natte sneeuw en vorst aan de grond, perfecte ingrediënten voor gladheid én in mijn geval een fikse verkoudheid. Een loopneus en een brandend strottenhoofd... En dat met zo'n hobby...

Afgelopen vrijdag was het voor Peter en mij tijd om de line up van de Ultimate proeverijen voor te proeven om alvast onze mening gestalte te kunnen geven. Ik had daarbij al af en toe het idee dat mijn beleving beïnvloed werd door de fysieke gesteldheid. Gelukkig was er nog heel wat te ontdekken en ook liepen de bevindingen van Peter en mijzelf niet heel ver uiteen. Nu, twee dagen later, hoef ik het niet te proberen een whisky echt aan een geur- en smaakanalyse te onderwerpen.

In de ochtend een flinke kop kaneelthee met honing en twee zakjes paracetamol met cafeïne en vitamine C. Warme Chocolademelk met rum in plaats van een kop koffie 's avonds en de dag afsluiten met een glaasje whisky uit één van de standaard bottelingen dan maar. Een stevig gesherried pallet of misschien toch een geturfde Whisky? Ik denk dat het het laatste zal worden. Hoog in de alcohol, misschien helpt dat ook wel om een komende keelontsteking in de kiem te smoren.

Share
comments
2020  Whisky Oss