image1 image1 image1

Nieuwjaarsborrel

Het is 7 januari 2015 en Jeroen en ik hebben een aantal plannen die we maar eens door moeten nemen. Waarom niet onder het genot van een dram!

Het is klokslag 20:00 u als Jeroen binnen komt. We nemen meteen plaats aan de keukentafel. Onder het genot van een heerlijk bakje koffie nemen we de aankomende proeverijen even door. Een tweede bakje koffie wordt er niet meer gedronken, want zoals altijd tijdens onze vergaderingen, drinken we Whisky! Om het nieuwe jaar in te luiden openen we, een voor ons, speciale fles.

We schenken de glaasjes en kijken bij deze fles ook weer terug op een mooi 2014! We hebben een fantastisch Whisky jaar beleefd als Whisky Oss, met als toppunt ons reisje naar Schotland. Daar hebben we dan ook deze 500 ml handfilled bottle vandaan. Slainte! Op het nieuwe jaar 2015!

Glenglassaugh 500 ml handfilled
Distilled 05-03-2009
Bottled 07-11-2014
58,1 % Alcohol

Het is een erg jonge Whisky, maar aan de kleur is duidelijk te zien dat het hier hoogstwaarschijnlijk om een Whisky gaat die op een Sherry vat heeft gerijpt. In de neus wordt dit nog eens bevestigd! Wat erg opvalt is de geur van winegums! Wat vers rood fruit en later wat rijpe banaan. Kortom erg aangenaam voor de neus! Laat hem wel even staan, in het begin kan hij ietwat scherp zijn in de neus.

Dan is de mond aan de beurt. De smaak van sherry is meteen aanwezig, zo ook weer rood fruit en wat tropische vruchten die ik niet direct kan benoemen. Tegelijkertijd voelt hij wat droog aan in de mond. Dan ontstaat er een mooi gebalanceerde combinatie van hout en kruiden.
In de afdronk krijgen we eerst wat koffie en de finale is lekker honing zoet.

Voor een erg jonge Whisky is dit er wel echt één met vele smaken. Ik vind het ook opvallen dat hij niet echt scherp is, gezien de leeftijd en het alcoholpercentage. Ik heb al wel vaker geschreven dat ook jonge Whisky’s erg goed en aangenaam kunnen zijn en dit is er één van. Ik ben wel erg benieuwd naar wat er over een paar jaar uit de vaten van Glenglassaugh komt, want de Evolution , Torfu en vooral deze, zijn erg veelbelovend!

Share
comments
2020  Whisky Oss