image1 image1 image1

De charme van de onafhankelijkheid

IMG_0140

De laatste blog van dit jaar gaat over, hoe kan het anders, een bijzondere ontwikkeling in mijn Whiskyhobby. De collectie bevatte al een prachtige 1997 heavily peated Bunnahabhain uit de Cask Strength Collection van Signatory Vintage. 2014 was voor mij een jaar waarin ik de charme van dat segment van de Whiskywereld verder heb ontdekt. Waar ik lange tijd eigenlijk alleen maar distillery bottelingen kocht, zijn er in het afgelopen jaar enkele zeer leuke onafhankelijke bottelingen aan mijn collectie toegevoegd.

Natuurlijk zijn er ontzettend mooie distillery bottelingen verkrijgbaar en uiteraard zal ik ook die zo af en toe wel aan blijven schaffen. Toch weet ik nu al zeker dat ik ook in 2015 uit zal kijken naar enkele prachtige onafhankelijken. Zo staat er in ieder geval een nieuwe fles uit de Helen Arthur collection in de planning en is het ook zeer waarschijnlijk dat er nog wel een of twee flessen van The Ultimate bij gaan komen. Maar ja, er zijn nog zoveel meer bottelaars waar ik graag kennis mee ga maken.

IMG_0138 

Ik zal zeker uit gaan kijken naar een fles uit de Kintra-lijn, misschien ook Provenance of Chieftains. De Douglas of Drumlanrig lijn bevalt me ook wel en als ik dit jaar de kans krijg nog zo'n Exclusive editie van Gordon&MacPhail aan te schaffen dan zal ik dát zeker niet laten!

IMG_0139 

Geniet vanavond van een goed glas in goed gezelschap. Een veilige jaarwisseling en een fantastisch 2015 toegewenst. Wij hopen jullie ook dan weer te vermaken met onze verhalen.

Share
comments
2020  Whisky Oss