image1 image1 image1

Fijne feestdagen allemaal!

Kerst2014

2014 is zowat op zijn eind. De meeste Kerstcadeaus zijn ingepakt en liggen onder de boom. Het vuurwerk is besteld om het jaar met een knal af te sluiten. De feestdagen staan voor de deur!

Zo op het eind van het jaar is het tijd om terug te blikken op hoe het jaar verlopen is maar zeker ook om te kijken naar wat er komend jaar gaat gebeuren. Laat ik met dat laatste dan maar meteen beginnen.

We hebben de eerste proeverijen van 2015 al in onze agenda staan, sterker nog, met de eerste zijn we al aardig gevorderd in de voorbereiding. Op 30 januari zullen we namelijk bij Wijnhuis Oss een proeverij presenteren met een line up van The Ultimate. Sinds de introductie van deze lijn is The Ultimate niet meer weg te denken uit de schappen van het Wijnhuis. Al vele liefhebbers hebben kennis gemaakt met de verschillende bottelingen en wij gaan er eind januari dus meer over vertellen. Deze proeverij is inmiddels al volgeboekt.

Een andere proeverij die we al in de planning hebben opgenomen is de tweede proeverij die we in zaal 't Putje organiseren. Na het grote succes van de proeverij van 27 september 2013 doen we het nu wel iets rustiger aan. Maximaal 50 personen kunnen zich inschrijven voor deze avond die op 7 maart zal plaatsvinden. Inschrijven kan vanaf 7 januari en vindt alleen plaats bij slijterij Caves Hubert aan de Titus Brandsmalaan 20 in Oss.

We zijn ook bezig met een aantal mogelijkheden voor nieuwe activiteiten in de Osse Whisky-scene. Misschien kunnen we eens wat organiseren in De Winkel of in De Groene Engel. Voor ons leuke dingen om over na te denken. Voor de liefhebbers wellicht weer mooie opties om de whiskyhobby uit te breiden.

Verder zullen we ook komend jaar weer een aantal Whisky-events gaan bezoeken. Het Pot Still Festival in Amersfoort staat op de kalender en ook het International Whisky Festival in Den Haag zullen zeker door ons worden bezocht. Wellicht gaan we ook eens kijken op een event bij onze Vlaamse vriend Stefaan Lesage. Natuurlijk hopen we ook komend jaar weer een trip naar Schotland te kunnen plannen. Verder rondkijken in de Speyside? Misschien toch naar Islay? Een rondreis langs de verschillende regio's? We gaan er eens goed over denken.

Dat brengt me bij wat toch wel een hoogtepunt was van het afgelopen jaar. Onze allereerste reis naar Schotland was een feit. Een bezoek van een paar dagen met tours bij Benromach, Glendronach en Glenglassaugh en natuurlijk de meegenomen souvenirs zullen nog lang in ons geheugen gegrift staan.

Untitled

Andere hoogtepunten waren natuurlijk de proeverijen die we organiseerden bij Caves Hubert en in 't Raadhuis in Lithoijen. En dan was er nog de Brabantse première van de film Nederland Whiskyland. Wat een bijzondere avond was dat! Mooi om te zien dat er zoveel mensen aanwezig waren die we nog niet eerder op proeverijen hadden gezien. Erg leuk ook dat we Gwen Jansen, Dick de Jong en Sietse Offringa mochten verwelkomen op deze avond.

Kortom, 2014 was een jaar vol leuke dingen en dat gaan we ook in 2015 weer proberen te realiseren.

Merry Christmas!

Share
comments
2020  Whisky Oss