image1 image1 image1

International Whisky Festival 2014 Den Haag

Internationaal Whisky Festival culinair uitgaan in Den Haag

Voor het tweede jaar op rij zijn we op bezoek op het International Whiskyfestival in de Grote Kerk in Den Haag. Vorig jaar deden we een avondsessie maar gezien de treinreis van Den Haag terug naar Oss konden we toen niet optimaal van de beschikbare tijd gebruik maken. Vandaag was het anders. De sessie van zondagmiddag, de laatste sessie van dit jaar. Vroeg uit de veren dus!

Vroeg uit de veren? Het is een middagsessie, die begint om 13.00uur en zó groot is Nederland nou ook weer niet... Dat zou je inderdaad denken maar aangezien we per spoor van Oss naar Den Haag gaan moeten we er rekening mee houden dat we een reistijd van ruim 2 uur voor de boeg hebben. Om onvoorziene vertragingen ook geen roet in het eten te laten gooien nemen we de trein al om 09.36uur. Er wordt al gewaarschuwd vor werkzaamheden aan het spoor en twee gewaarschuwde mensen tellen voor 4... Zelfs met een half uur vertraging kunnen we tóch op tijd ter plaatse zijn. En ja, zelf rijden is natuurlijk niet echt een optie... Er moet wel wat geproefd kunnen worden.

Ondanks een vertraging van enkele minuten die we met stukje station joggen in moeten halen, zijn we ruim op tijd in Den Haag. Tijd genoeg om eerst wat te drinken met collega bloggers Ansgar en Thomas Speller en ook Stefaan Lesage en enkele van zijn Vlaamse whiskyvrienden. Een mooi begin van de middag!

Untitled 

Eenmaal binnen in de Grote Kerk gaan we een langzaam aan onze verkenningsronde beginnen. Even bij Van Wees langs om over onze ervaringen met The Ultimate én ons bezoek aan Benromach te praten. Bij Arran proeven we de Orkney Bere Barley 10yo, de gelimiteerde nieuwe expressie waarvan er circa 400 naar Nederland komen. Een bijzonder begin van onze wandeling.

Het rondje door de kerk brengt ons ontmoetingen met bekenden en onbekenden, het brengt ons vooral een aantal hele mooie whisky's die we te proeven krijgen. Enkele zeer mooie Glenturret bottelingen, een nieuwere versie van de Millstone PX Cask dan we gewend waren, een Golden Cask Aberlour, een Kintra MacDuff, Glendronach Cask Strength Batch #2 en #3, een 23 jarige portgerijpte Bowmore, de Tomintoul 33 en tussendoor nog enkele juweeltjes van andere distillers en bottelaars.

Untitled 

En dan is het weer tijd om de strijd met het openbaar vervoer aan te gaan. Moe en "onder de indruk" van al het geproefde nemen we de trein en na de nodige vertraging is het 22.00uur als ik weer thuis aankom. 13 uur op pad voor een middagsessie van 4 uur maar het was de moeite zeker weer waard.

Share
comments
2020  Whisky Oss