image1 image1 image1

To drink or not to drink, that's the question

Een Whisky kun je om verschillende redenen aanschaffen. Gewoon omdat het je favoriete merk is, wellicht omdat het een hele mooie aanbieding is maar wat ook zeker een mogelijkheid is, als investering. Ik ben over het algemeen iemand die de eerste twee redenen aanhangt maar wat nu als je een keer in het bezit komt van een wel heel mooie fles?

De Whiskyproeverij die we laatst organiseerden kreeg voor ons nog een heel mooie nasleep. Jurgen Zeegers, Topslijter Caves Hubert, had namelijk voor Peter en mijzelf een cadeautje klaarstaan. Niet zomaar iets, het was een zeer mooie 25 jarige Glen Garioch. Beiden hebben we inmiddels al van diverse soorten Glen Garioch mogen genieten. Naast de Founders Reserve en de 12 jarige uit de nieuwe flessen, hebben we ook al het genoegen gehad de 10- en de 15 jarige uit de flessen van voor 2009 te nuttigen. En ik kan je verzekeren, we zijn nog lang niet uitgekeken op deze al zeer oude distillery.

19862011Batch11

Onze voorliefde voor Glen Garioch was dus niet onopgemerkt gebleven maar nu zit ik wel met een dilemma. Ga ik deze 1986 - 2011 Batch 11 openen en, heel af en toe, nuttigen of is dit nou zo'n fles die ik als investering in de kast ga laten staan? Het is immers een Small Batch Release en ze worden nou niet bepaald bij bosjes aangeboden...

Voorlopig blijft de fles nog dicht. In ieder geval tot ik voor mezelf heel zeker weet wat ik ermee wil doen. Ongeacht wat ik er uiteindelijk mee ga doen, het is een prachtcadeau van Jurgen!

Share
comments
2020  Whisky Oss