image1 image1 image1

We brengen The Ultimate naar Oss

Untitled

De juiste plaats en de juiste tijd zijn bepalende factoren om een bijzondere gebeurtenis in gang te zetten. Enthousiasme, lef en daadkracht zorgen ervoor dat het dan ook écht gaat gebeuren. Zo ook met dit prachtige nieuwtje voor de liefhebbers van kwaliteitswhisky en dan met name die liefhebbers uit Oss en omstreken. Het is vervolgens aan de liefhebber om te bepalen of de woonplaats nog tot de omstreken behoort maar wellicht wordt dit het wel waard eens een bezoekje aan Oss te brengen.

Laatst liep ik weer eens binnen bij Slijterij Wijnhuis Oss en toen werd me gevraagd of wij eens een proeverij wilden organiseren in de winkel. Nu hebben we het de komende tijd nogal druk met de Schotlandreis, de vertoning van Nederland Whiskyland en tussendoor ook nog een bezoek aan het International Whiskyfestival in Den Haag. Uiteraard moet ook overal over geschreven worden én er gaat ook nog eens verdomde veel vrije tijd in ons normale werk zitten... Een idee waar we echter wel al even mee speelden was het organiseren van een proeverij met onafhankelijke bottelingen. Verder hebben we in de afgelopen periode enkele malen contact gehad met Jan Beek en dan ging het ook regelmatig over een dergelijke proeverij van The Ultimate, de onafhankelijke botteling onder de vlag van het Van Wees concern.

“The Ultimate Whisky Company” is in 1994 ontstaan toen Han en Maurice van Wees hun eerste single malt vaten selecteerden om ze te bottelen. Enkel de beste vaten waren goed genoeg voor The Ultimate. De Whisky wordt non-chill-filtered gebotteld waardoor alle originele smaaktinten behouden blijven. Er wordt geen caramel toegevoegd waardoor de kleur altijd overeenkomt met hoe de Whisky uit het betreffende vat komt. Zo bevat elke fles een eerlijke single malt die voldoet aan de Van Wees maatstaven.  (bron)

Untitled 

Tja, een proeverij van een onafhankelijk bottelaar neerzetten is voor een slijter natuurlijk alleen interessant als de te proeven whisky's ook in de winkel verkocht kunnen worden. Tot zover het gedeelte juiste plaats, juiste tijd. Het gesprek nam een enthousiaste sfeer aan waarin eigenlijk wel duidelijk werd dat er een aantal expressies van The Ultimate moest komen staan. De afspraak werd gemaakt dat ik contact met Jan zou opnemen over een mogelijk door hem gepresenteerde proeverij en de mogelijkheid tot levering aan de winkel. Nu is de agenda van Jan nóg voller dan die van ons en zal hij helaas geen proeverij kunnen inplannen. Het plaatsen van een aantal expressies in de winkel moest wél te regelen zijn.

Inmiddels zijn we twee weken verder en hebben het lef en de daadkracht van Wijnhuis Oss er voor gezorgd dat met ingang van morgen een indrukwekkend aantal van 19 verschillende Ultimate whisky's in de schappen zal staan! En die proeverij dan? Daar gaan we zelf mee aan de slag. Dit jaar zal het niet meer lukken maar ergens in januari zullen wij een proeverij verzorgen met Ultimate Whisky's die dán in de winkel zullen verschijnen.

Untitled 

Voor nu wensen wij Wijnhuis Oss en BV Groothandel Van Wees een zeer prettige samenwerking toe. Tegen de liefhebbers zeg ik het volgende:

Geniet alvast van wat er nu staat en probeer er in januari ook bij te zijn als wij onze proeverij presenteren. Ik ga vast en zeker genieten van deze gloednieuwe botteling. Bunnahabhain first fill Sherry Cask 581, fles 13 van 808. Gedistilleerd op 9 maart 2005 en gebotteld op 1 oktober 2014.

Untitled 

Share
comments
2020  Whisky Oss