image1 image1 image1

Ben jij er ook bij?

Untitled

Gwen Jansen, gedreven onderneemster met haar roots op Curaçao, leerde Whisky kennen op het Antilliaanse eiland. Grote glazen, ijsblokjes, Whisky erbij en soms ook cola maar altijd om zo snel mogelijk in "de stemming" te raken. Toen zij in Nederland echter kennis maakte met Erik de Vries (Whiskytips) ging er voor haar een wereld open. Kleine, tulpvormige glaasjes zonder ijs? Eerst geruime tijd met de neus in dat glaasje alvorens een klein slokje te nemen? Vervolgens uitgebreid de geur, de smaak en de beleving delen met gelijkgestemden? De interesse voor de Nederlandse Whiskycultuur was geboren.

Inmiddels maakte Gwen een film over hoe de Nederlandse liefhebber omgaat met het gerstedistillaat. Een aaneenschakeling van bijzondere momenten in de levens van 6 hoofdpersonen, festivals, eerste ervaringen en zelfs wedstrijden Whiskyproeven passeren het witte doek.

Filmen op whiskyfestival Den Haag

Zoals eerder al aangegeven hebben wij er samen met Gwen voor gezorgd dat deze film in Oss de Brabantse première zal krijgen. Op vrijdag 28 november zal dat gebeuren in De Groene Engel en om daar bij te zijn kun je vanaf vandaag kaarten bestellen. Aansluitend verzorgt Maxxium Nederland een whisky experience. Zowel de filmmaakster als hoofdfiguur Dick de Jong zijn aanwezig en signeren desgewenst filmposters.

Ben jij er ook bij?

Share
comments
2020  Whisky Oss