image1 image1 image1

Als er wat te vieren is...

Iedereen heeft wel eens momenten waarop je denkt, "er valt wat te vieren" en laten we eerlijk zijn, daar moet op gedronken worden!
Laatst was er weer zo'n moment.

Ik zelf heb met grote regelmaat dit soort momenten, maar in vele van deze gevallen gaat het dan eigenlijk meer om het 'vieren' dan dat er daadwerkelijk ook iets te vieren valt. Maar ach....er kan maar een reden zijn om een mooie Whisky in te schenken denk ik dan.

De laatste tijd heb ik toch best veel 'echte' momenten gehad om een drankje te nuttigen. Zo hebben we laatst met Whisky Oss ons eerste jaar kunnen vieren, maar ook het succes van de open flessen avond.
Jeroen en ik vinden het erg leuk om met deze hobby bezig te zijn en bij behaalde successen hoort uiteindelijk ook een dram om dat te vieren.

In mijn huiselijke sferen is het net wat anders. Samen met mijn vriendin drinken we regelmatig een drankje en zeker als er wat te vieren is. Helaas krijg ik mijn vriendin met geen mogelijkheid aan de Whisky. Gewoonweg omdat ze het te sterk vindt en de smaken te intensief. Vaak komen we dan uit op een biertje of een goede fles wijn. Vorige week was er echt wat te vieren, want als alle lampjes op groen staan, hebben we namelijk een huis gekocht. Het is nog niet zover, maar het voorlopig koopcontract is getekend. Om dit en ons enthousiasme op een passende manier te vieren, heb ik maar eens een leuke fles Champagne gekocht. We hebben er echt van genoten. Voor zo lang dat duurt dan, want zo'n fles bubbels is behoorlijk snel leeg kan ik je zeggen. En omdat ik nog niet echt klaar was met vieren, heb ik mezelf toch ook nog maar eens getrakteerd op een mooie Single Malt Whisky! In mijn Whisky kastje heb ik een aantal flessen open staan die ik eigenlijk alleen maar drink op momenten die dat verdienen en dit was zeker zo'n moment.

Glengoyne Port Cask Finish vintage 1993.

Een prachtige single cask malt van 16 jaar oud. Gedistilleerd in 1993 en gebotteld in 2009 op 54,6%.


Neus: De port cask heeft duidelijk invloed op de geur. Krachtig en vol. Fruitig en wat zoetig ( rozijnen, dadels).

Smaak: Zacht, warm en romig op de tong. Uiteraard is de port duidelijk van invloed. Vol, krachtig en lekker zoet. Op het eind veel rozijnen en klein beetje appeltaart.

Afdronk: Middel lang, zoet, kruidig met bitter en zoet als afsluiter.


Erg mooi en best complex, maar voor mij zeker 90 punten!

 

 

Share
comments
2020  Whisky Oss