image1 image1 image1

Veertig euro stuk slaan op een bar kan iedereen


Zou het aan mijn leeftijd liggen? Ik ben net 41 geworden en de laatste keer dat ik op stap ging is echt alweer een tijdje geleden. Een etentje met vrouwlief, een bezoekje aan theater of bioscoop, dat dan weer wel maar echt naar de kroeg? Het komt er gewoon niet meer van. Dan geniet ik net zo lief thuis op de bank van een heerlijk glaasje met één van mijn Single Malt Whisky's.

Het kan ook liggen aan het waarderen van smaak, al kun je dat ook weer relateren aan de leeftijd. Whisky moet je immers leren drinken en verstand komt met de jaren. Of is er een soort van psychisch mechanisme dat het ons ervan weerhoudt op een zaterdagavond met de vriendengroep zelf aan de Singlemalt te gaan terwijl de maten bier gaan drinken? Elk rondje meedoen wordt bijna dodelijk en de bijeengelegde pot gaat wel erg snel leeg. Daar wordt dus niemand vrolijk van.

Een simpel rekensommetje. Tegenwoordig zal de prijs van een biertje in de kroeg op ongeveer €2,50 liggen. Voor een redelijke Singlemalt zal de prijs op minimaal €8,00 per glas uitkomen. Neem je dus op een zaterdagavond een portemonnee mee met daarin €40,00 voor de alcoholische versnaperingen is het dus een keuze tussen 16 biertjes of 5 glaasjes Whisky.

Nee, dan geef ik tegenwoordig af en toe liever dat bedrag uit aan een nieuwe fles Singlemalt Whisky. Eerst even verdiepen in de geur en smaakbeleving van de betreffende fles. Dan kijken of ik al zoiets in de kast heb staan en vervolgens overgaan tot aanschaf. Dertig glazen met elk 25 milliliter aan Scottish pleasure!

Elke avond van de maand één glaasje is ook nog een stuk gezonder dan je elke zaterdag bezatten in de kroeg.

Share
comments
2020  Whisky Oss