image1 image1 image1

Een fles delen met hobbygenoten

Untitled

Een hobby is iets wat je moet delen met gelijkgestemden. Samen genieten van dezelfde liefhebberij, samen nieuwe ervaringen opdoen en zo de kennis vergroten. Een hobby is ook iets waarvan men altijd zegt dat het geld mag kosten. De Whisky-hobby is wat dat betreft nog wel eens een hobby waar het geld een remmend effect heeft voor de gewone hobbyist. Maar als je nou eens de kosten deelt...

Zo kwamen Peter en ik op het idee om aan bottle-share op te zetten met een aantal mensen uit onze directe hobby-omgeving. Ook wij kopen immers niet dagelijks, wekelijks, maandelijks een fles van rond de €100,00 of meer. En wat nu als je wél zo'n fles koopt en het blijkt helemaal niet je smaak te zijn? Met het delen van een fles met anderen kun je tóch die duurdere Whisky aanschaffen en proeven zonder daar veel voor te betalen. Als ie dan heel goed bevalt is het altijd nog mogelijk zelf een investering te doen voor een eigen fles. Zolang de voorraad dan strekt natuurlijk.

20141015-DSC_0144 

Het idee bedenken is één, het daadwerkelijk opzetten van een actie is twee. Gelukkig hebben we in het afgelopen jaar een groepje enthousiaste whiskyhobbyisten uit Oss leren kennen. Via een snel aangemaakte chat in de social media werd vroeg in de middag een voorstel gedaan en 's avonds was de eerste fles besteld!

20141015-DSC_0142 

Deze fles is nummer 31 uit een totaal van 224 flessen. Het betreft de Longmorn 1992-2013 21yo Cask Strength 54,2%. Rijping heeft plaatsgevonden op Bourbon Hogshead cask 13014 van onafhankelijk bottelaar Malts of Scotland. Met grote zorgvuldigheid wordt deze fles in 7 delen van 100ml verdeeld. Voor nog geen €15,00 per persoon ontvangen naast Peter en mijzelf ook Freek (www.whiskyblognl.nl ), Richard, Roland, Stan en Peter en Wilma (samen) hun aandeel in deze prachtige fles. Dat wordt weer heerlijk genieten!

Een tip:

Wil jij ook met mensen uit je omgeving iets dergelijks opzetten of monsters uitwisselen maar heb je geen idee hoe je aan flesjes kunt komen? Deze website kan je daarbij helpen!

Share
comments
2020  Whisky Oss