image1 image1 image1

Pot Still Festival 2014

Leerhotel "Het Klooster" was dit jaar weer het prachtige decor voor de 12e editie van het Pot still festival. Drie dagen lang was er weer de mogelijkheid om erg veel moois te kunnen proeven. Whisky Oss was er natuurlijk bij!

De zondagmiddag sessie was de laatste van de vier sessies en wij van Whisky Oss waren er deze middag bij. Bij aankomst ligt er al een rode loper voor ons uit en niet alleen voor ons! Een prima opkomst kun je wel zeggen, maar zeker niet te druk. Bij binnenkomst kregen we uiteraard eerst een glas toegereikt om al het moois uit te kunnen proeven, maar voor we dat gaan doen, maken we eerst een rondje. We zijn lekker vroeg dus we hebben overal genoeg ruimte om te kijken wat het aanbod is. Grappa, Cognac, Gin, Armagnac, Genever en natuurlijk veel Whisky! Na een rustig oriëntatie rondje is het dan tijd om maar eens een Whisky uit het enorme aanbod te gaan proeven. Een mooie zachte Benrinnes1995 van The Ultimate is een fijne starter! En er volgden er nog velen...

 

Untitled

Het fijne van zo'n festival is dat je de mogelijkheid hebt om te ontdekken. Whisky's proeven waar je normaal alleen maar op het etiket of notities kunt beoordelen of het wat voor je is. Maar zeker ook de nieuwe producten proeven die je gewoonweg nog niet hebt kunnen proberen. Tijdens het proeven deelt iedereen zijn of haar ervaringen met elkaar. Heerlijk informeel en vooral gezellig. Daarbij komen we een aantal bekenden tegen en worden we zelfs een paar keer gefeliciteerd met ons 1-jarig bestaan!


Een aantal toppers voor ons als Whisky Oss:

  • Signatory Cask strength Ben Nevis 1992
  • The Ultimate Blair Athol 1988
  • Gordon & Macphail Tormore 1999 C.S.
  • Signatory Cask strength Imperial 1995
  • Benromach 10 100 proof

En er waren er nog veel meer prachtige Whisky's.....

Gezelligheid, mooie producten en een mooie locatie......kortom een erg geslaagde middag.
Tot volgend jaar!

 

Share
comments
2020  Whisky Oss